VÅRA VINER
Visar 1–20 of 41 resultat
Vi erbjuder en samling unika och noga utvalda kvalitetsviner från Italiens Valpolicella och Piemonte, Sydafrikas Stellenbosch och Walker Bay samt från Frankrike både viner från Provence och en champagne från en svensk-fransk vingård.
Ni hittar flera prisvärda vinsmakarlådor där några innehåller de bästa vinerna för säsongen. Vill du ha tips och råd utifrån din specifika smak eller finna den rätta vin- och matkombinationen så skicka oss gärna ett mail så rekommenderar vi de bästa för just dig!
Välj bland våra röda, vita, dessert- och mousserande viner och klicka sedan på varje vin för att läsa mer.
Brunelli Amarone della Valpolicella DOC, 2011
Druva: Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 10%
Detta vin från familjedrivna vingården Brunelli har fått flera guldmedaljer i internationella provningar och är ett perfekt exempel på ett Amaronevin med otrolig mjukhet och som är tillverkat med största möjliga omsorg om druvorna i tillverkningsprocessen. Vinet är tillverkad i mycket begränsade mängder, med hjälp av en handgjord produktionsmetod som hållits oförändrad i decennier.
Vinet har en intensiv rubinröd färg och en söt fruktig doft med toner av röda vinbär, blåbär och körsbär samt en karakteristisk antydan av vanilj från eken. Vinet har en sensationell och elegant smak med en perfekt balans mellan syra och tanniner.
Ett vin som utan problem kan avnjutas utan mat, men är också perfekt tillsammans med grillat kött, vilträtter eller mogna ostar.
Serveringstemperatur 18°C, öppna gärna flaskan två timmar före servering.
Brunelli Recioto della Valpolicella DOC, 2013
Recioto della Valpolicella, ett traditionellt rött dessertvin från Valpolicella, som kommer från samma högklassiga producent som producerar det vita dessertvinet ReSol. Vinet har en djupt rubinröd färg och känns omedelbart igen på sin intensitet och eleganta smak. Vinet har inslag av violer, mogna körsbär, plommon och russin med en lätt mandelsmak på slutet.
Brunellis Recioto är inte alltför söt, vilket gör att den passar bra till både mogna ostar och söta desserter. Ett smakfullt och komplext dessertvin som går utmärkt att kombinera med mogna ostar, olika söta bakverk samt jordgubbar och andra vilda bär. En mycket bra avrundning till en middag.
Storlek: 0,5L
Serveringstemperatur 16°C
Brunelli ReSol, Passito Bianco
Druva: garganega 100%
Ett utsökt och mycket elegant vitt dessertvin från området San Pietro in Cariano i Valpolicella. En passito bianco med en intensiv gyllengul nyans och en doft av rostade mandlar, honung, kvitten och inslag av hasselnötter och tropiska frukter. Detta strålande dessertvin har en raffinerad smaknyans med rund, koncentrerad och utsökt längd.
Vinet fungerar perfekt med starka och smakfulla ostar samt tillsammans med söta bakverk företrädesvis desserter som innehåller äpplen, mandel och nötter. Vinet är även väldigt gott som ett rent sällskapsvin eller som avec.
Storlek: 0,5L
Serveringstemperatur 16°C.
Château Margillière ”Bastide” Rouge, 2013 ekologisk
Druva: syrah, cabernet sauvignon och grenach
Enligt den ansedda vinsajten Wine-searcher är detta en av de tio högst betygsatta vinerna från området Coteaux Varois i Provence. Vinet som är ekologiskt består av druvblandingen syrah, cabernet sauvignon och grenach som representerar en välkänd bladning för området. Druvorna har handplockats, jäst i tolv dagar i tankar för att därefter lagrats sex till åtta månader på ekfat. Vinet är fylligt, mörkt rött med en välutvecklad smak och doft av svarta vinbär och mörka körsbär. Fin struktur och mjuka tanniner ökar den goda smakupplevelsen av vinet och det passar fint till rätter med nötkött och grytor av vilt. Det här är ett vin som bär de äkta färgerna och känslan från Provence.
Alkoholhalt: 13%
Serveringstemperatur 18°C.
Col Vetoraz Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry
Druva: Glera 100%
”The grape in the bottle”
Denna fantastiska Prosecco är producerad med utvalda druvor som odlas på
Valdobbiadenes kullar, det vill säga i det lilla område som från början utgjorde Proseccos kärna.
Vinet har en delikat fruktig doft, balanserad i smaken med en tilltalande och elegant finish.
Dofter av citrus, akacia, vit persika, päron och äpple. Torr, fruktig smak, inslag av päron,
äpple och citrus. Passar utmärkt som en aperitif tillsammans med vänner, men är samtidigt ett perfekt vin till plockmat, skaldjur, och lättare fiskrätter.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
Creation Merlot Cabernet Sauvignon Petit Verdot 2012
Druva: merlot, cabernet sauvignon, petit verdot
En variant av en Bordeaux blandning som fint för traditionen vidare. Mörk, nästan blåsvart färg med vackra nyanser av violett. En tydlig bärdoft med generösa björnbär och svarta vinbärsaromer mot en bakgrund av rökig ek möter en smak i perfekt harmoni. Stram och fin struktur med väl integrerade tanniner borgar för utmärkt mognadspotential på flaska.
Njut vinet till en söndagsstek med rödvinssås, fasan, vilt, eller varför inte till en fin mörk chokladkaka.
Creation Viognier, 2014
Druva: viognier 100%
Med lockande tydliga guldtoner och glänsande färg presenterar sig detta vin väldigt vackert i glaset. Rikligt fruktiga dofter av vit persika och krämiga toner följt av smak av väl balanserade mineraltoner och en livlig, välintegrerad syra. Ett vin perfekt till krämig pasta, kyckling, skaldjur men också asiatiska rätter med lite starkare krydda, thailändsk curry etc., eller varför inte bara njuta det en skön kväll i solnedgången.
David Sterza Corvina Veronese, 2014
Druva 100% corvina veronese
Ett fylligt vin som är framställt enbart på Corvinadruvan som är en av de mest tongivande
i Valpolicellas viner. Vinet har en rik och elegant smak och passar väldigt bra till vilt- och
kötträtter och lagrade ostar. Intressant med detta vin är den unika processen att använda
mer koncentrerade druvor och det passar därför även bra som ett trevligt sällskapsvin eller till lite sötare maträtter.
Det rekommenderas att detta vin öppnas och luftas (gärna i karaff) minst 1 timme före servering vid en temperatur av 18 °C.
Diego Conterno Barbera d’Alba DOC Ferrione, 2013
Druva: barbera 100%
En mycket balanserad Barbera d’Alba där endast utvalda druvor ingår för att uppnå bästa kvalitet.
Härligt rubinröd färg och blommig doft kombineras med fin syra och en rundad behaglig smak av mogna körsbär, torkade jordgubbar, plommon och toner av viol och björnbär.
Den fina balansen mellan tanniner och syra uppnås genom lagring på stora ekfat i ca 10 månader.
Denna eleganta Barbera d’Alba är ett väldigt tacksamt vin och passar utmärkt till grillat ljust kött, vildsvin, lammstek eller lammfärsbiffar – gärna i kombination med fetaost eller tzatziki samt till pizza med salami, pasta bolognese eller varför inte köttbullar!
Just nu 125 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor
Diego Conterno Barolo DOCG, 2010
Denna fantastiska och mycket uppskattade Barolo är lagrad på ekfat i ca 30 månader och har en rund, harmonisk och djup karaktär med mogna tanniner, mycket bra struktur samt en doft av ek och lakrits. Komplex och kryddig smak med
fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, hallon, ceder, tjära och lagerblad.
2010 är en superbra årgång – en av de bästa på mycket länge!
Serveras vid cirka 18°C till maträtter med mörkt kött.
Diego Conterno Langhe DOC Monguglielmo, 2010
Druva: en blend av nebbiolo o barbera
Ett fylligt vin med en balanserad smak, tack vare fina tanniner från nebbiolon och kontrollerad syra från barbera som ger vinet en fruktighet och fräschör. Vinet lagras under två år i utvalda 500-liters ekfat och gör att Monguglielmo även fungerar utmärkt att åldras ytterligare tre till fem år på flaska.
Härligt fruktig och aromatisk doft som följs upp med smak av mogen frukt. Vinet passar väldigt bra till olika pasta- och lättare kötträtter som exempelvis höstens helstekta kalkon eller en rådjursstek med hasselbackspotatis.
Serveringstemperatur 18°C.
Diego Conterno, Nebbiolo d’Alba DOC Baluma, 2013
Druva: nebbiolo 100%
En mycket balanserad Nebbiolo d’Alba 2013 från Monforte där samtliga druvor är tagna från samma sluttning med hög inblandning av lera och kalk i jorden. Ett vin där färg, doft och smak representerar ett välgjort vin som har fått möjlighet att utvecklas ytterligare i flaskan.
Diego och hans son Stefano har lyckats framställa ett mycket tacksamt vin med en doft av svaga ört- och lakritstoner som kombineras med fin syra och tanniner i bra balans. Vinet är lagrat på stora ekfat under 6 månader och passar utmärkt till grillat ljusare kött, härligt kryddade revben, lättare vilt, lammstek – gärna i kombination med en kall sås gjord på creme fraiche och örter som basilika, timjan, rosmarin, salvia och körvel.
Just nu 128 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor
Fratelli Collavo ”Settolo” Prosecco DOC Extra Dry EKO
Druva: glera 90% samt 10% bianchetta trevigiana och perera
Druvorna kommer uteslutande från vingårdens egna vinstockar och odlingsmetoden är helt ekologiskt. Vinet har små, fina och ihållande bubblor, en intensivt ren och fruktig doft av päron, grönt äpple och blommiga toner från akaciablommor och blåregn. En torr Prosecco med en mycket behaglig smak och en bra struktur där varje ton vittnar om dess ekologiska framställning.
Detta ekologiska mousserande vin är utmärkt som aperitif och till alla festliga tillfällen när man vill ha ett riktigt fräscht vin att skåla med. Den passar även mycket bra till somriga pastarätter, skaldjursrisotto, vegetariska aptitretare och färska skaldjur.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8-10°C.
L’Armangia Barbera d’Asti DOCG Titon, 2011
Druva: barbera 100%
Denna smakrika Barbera d’Asti passar bra till olika sorters kött såsom nöt, lamm och vilt och gärna grillat under sommaren. Djupt rubinröd färg med en lila nyans längs kanten. Vinet doftar härligt av stenfrukter, jordgubbar, violer, vanilj och mandel, med en svag rökighet och fina mineraltoner. Det är ett mycket välsmakande och fylligt vin med en bra syra, balanserad ek och strukturerade tanniner.
En av våra egna favoriter från Piemonte på matbordet!
Rekommenderad serveringstemperatur 19-21°C.
L’Armangia Monferrato DOC Bianco EnnEEnne, 2014
Druva: sauvignon blanc 100%
Undrar du över namnet på detta vin? ”Figlio di ennenne” betyder ”barn av en icke namngiven person” och syftar på druvsorten som används – sauvignon blanc, som inte får lov att anges på etiketten enligt regelverket för appellationen Monferrato.
Vinet är vackert ljust halmfärgat med grönaktiga nyanser. Det har en doft av banan, paprika, kaffe, honung, hö och örter. Mjuk och behaglig smak, med långa ihållande dofter.
Vinet kommer bäst till sin rätt med smakrika, och även kraftigare rätter av fisk, skaldjur och ljust kött och passar därför utmärkt som ett alternativ till medelfylligt rött vin. Rökt lax med potatissallad eller en god skaldjurstallrik med tillbehör är rätter som smakar mycket bra till detta vin.
Detta vin är absolut en av våra egna favoriter när det kommer till vita viner!
Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.
L’Armangia Monferrato DOC Rosso Pacifico, 2009
Druva: blend av nebbiolo 40-50%, barbera, merlot, cabernet sauvignon, freisa.
”Balance and complexity in a rare blend from Piemonte.”
Detta är ett prisvärt alternativ till en Barolo – nämligen ett komplext, mångfacetterat rött vin med druvan Nebbiolo som bas, som sedan matchas med övriga druvor som odlas i vingården. Vinet skapades för att efterlikna en för området gammal blandning som kallas ”San Marzano”. Namnet Pacifico har vinet fått efter smeknamnet på skaparen av ursprungsblandningen ”San Marzano” .
Pacificon har fått höga poäng i de italienska vinguiderna som normalt är reserverade för viner där blandningsförhållandena inte ändras år från år. Vinet har lagrats i 18-20 månader på ekfat och doftar mörka vinbär, viol, med antydan till lakritstoner. Komplext med bra tanniner och struktur samt en fin balans.
Pacificon passar mycket väl till rätter av lamm, vilt, nötkött och grillat tillsammans med ugnsbakade rotfrukter eller en potatis- och palsternackspuré. Efter varmrätten är mogna och lite gräddigare ostar ett bra val. Drick gärna vinet till maträtter med lite sälta i – det förhöjer vinets goda smak.
Vinet kan med fördel dekanteras innan servering.
Serveringstemperatur: 18-20°C
L’Armangia Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo, 2013
Druva: chardonnay 100%
”Pratorotondo” är en Chardonnay som kombinerar internationell elegans med sin säregna ”Piemonte touch”. Vinet har blommiga dofter, med banan, honung, vanilj och brödtoner. Fyllig och intensiv på ett behagligt sätt.
Ett mycket mångsidigt vin som passar utmärkt till ugnsgratinerad fisk med dill och räkor, skaldjur som t ex krabba, ljust kött och lättare förrätter gärna med en smörigare och gräddig sås.
Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.
Maraveja Grande, 2012
Druva: 60% cabernet sauvignon, 40% merlot
Grande är en blend med druvorna cabernet sauvignon och merlot och kommer från fina bördiga jordar som består av vulkanisk lera, krita och kalksten.
Vinet har en härligt mörkröd färg och komplexa lager av dofter såväl som smaker av körsbär, russin, dammiga mineraler, tobak, lakrits och choklad som alla samlas i detta fylliga och sammetslena vin med djup koncentration. Långt och mjukt avslut med mogna mörka frukter.
Grande passar till alla kötträtter, både nötkött, lamm och vilt och gärna grillat nu när sommaren är på intåg. Vinet har en fantastisk bredd och passar bra till mat med både fett, sötma, syrlighet och hetta. Ett tips – prova även detta vin till en chokladdessert av något slag, gärna med mörk choklad. En mycket smakfull kombination.
Och tycker du om Amarone skall du absolut prova detta vin!
Migliarina Chardonnay, 2012
Druva: chardonnay 100%
Druvorna kommer från egendomen Elgin och valdes med tanke på dess svala växtplats och druvornas fina syra.
Ett väldefinierat vin med stor friskhet och fruktighet, inslag av ek med ett långt avslut. Vinet har en ljusgul färg med en lätt grön nyans i kanten och dofter av vanilj, lime och pistage.
Handplockade druvor som pressats med stjälk, därefter lagrat på franska och ungerska ekfat i ca 9 månader. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning, utan här har vinmakaren valt att behålla den ursprungliga fruktigheten.
Migliarina Shiraz, 2012
Druva: shiraz 100%
Mörkt rubinfärgat vin med lätt violett kant. Doftar söta körsbär, plommon och aningen jod. Mjukt mogen smak med druvans karakteristiska peppriga ton med fin struktur tack vare dess fina tanniner. Lång ihållande eftersmak av skogsbär.
Druvorna skördades under strikt kontrill av sockerhalt och har efter pressning jäst med en temperatur mellan 18 och 25 grader under två månader och därefter genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har mognat på franska, ungerska och tyska ekfat i 17 månader varav 16 % på nya ekfat, 43 % andra fyllningen och 43 % tredje fyllning.
Ett härligt intensivt vin som passar alldeles utmärkt till kolgrillade kötträtter av nöt och lamm, men prova också gärna detta vin till en hjortstek, rådjurssadel eller fasan.