Italien Piemonte

Diego Conterno

Diego Conterno i Monforte d’Alba, Piemonte och drivs av far och son, Diego och Stefano. Släkten Conterno har en gedigen erfarenhet av att producera vin här. I 30 år har Diego tagit hand om familjens vingårdar, druvorna och framställning av dess viner. Men när millennieskiftet passerats kände sig Diego redo för nya utmaningar och startade upp i eget namn – Diego Conterno, och har nått stor framgång med sina viner.

Hans filosofi kring framställning av vin är enkel: ”When you taste a wine, you have to experience the taste of a territory, which is created in the vineyards and finds expression in the wines.”

L’Armangia

Familjen Giovine har bott i Canelli sedan åtminstone så långt tillbaka som det sena 1700-talet. Efter ett antal år med andra yrken övertalade fadern till Ignaizio att återvända till ett mer jordbruksinriktat liv och ta över familjens ägor och föra vinmakartraditionen vidare. År 1988 startade han upp ett helt nytt och eget vinmakeri. På Piemonte dialekt, betyder L’ armangia ”vända borden”. För familjen var det viktigt att föra ortsnamnet Canelli tillbaka till samma nivå av renommé som andra berömda vinorter och befria det från den industriella klang byn hade utvecklats till under de senaste decennierna.

Scagliola

Familjen Scagliola har producerat vin i fyra generationer i Calosso , en liten by i södra Piemonte på de sista kullarna i Monferrato, i utkanten av Langhe . De lever ständigt efter ordspråket : ” kvalitet framför kvantitet ” och framför allt är de helt säkra på att kvaliteten skapas i vingården, inte i källaren.

Castello di Tassarolo

Släkten Spinola, som är en av de äldsta i Europa, har ägt Tassarolo Castle sedan 1400-talet. Slottet byggdes 250 e.Kr.runt ett romerskt torn och har byggts ut och renoverats flera gånger sedan dess.

The Winery Estate Castello di Tassarolo ligger i kommunenTassarolo i hjärtat av Gavi i östra Piemonte och består av 20 hektar vingårdar. Mångfalden av vinstockar som odlas på gården är Cortese di Gavi, Barbera och en del Cabernet Sauvignon. Odlingen i vingården är helt biodynamisk som garanterar maximal respekt för naturen och miljön.

Italien Veneto-Valpolicella

Monte Santoccio

”Quality and typicalness are the key success factors of our wines.”

På toppen av berget Monte Santoccio ligger vingården med samma namn som blickar ut över byn Fumane i hjärtat av Valpolicellas klassiska vinområde.Vinmakaren Nicola Ferarri producerar här viner från sina 3 hektar som omgärdar familjens gård, där alla produktionssteg från druva till vin kan övervakas och är organiserat för att uppnå Nicolas högt ställda kvalitetskrav. Vinerna från Monte Santoccio har fått ett enormt gensvar från vinvärlden och kännetecknas av en modern tolkning av de traditionella vinerna från Valpolicella.

Salgari

Vingården Cantina Salgari ligger i området Cà Salgari i Negrar. Området är uppkallat efter vingården och består av en gammal herrgård som uppfördes år 1840 i hjärtat av den historiska Valpolicella. Salgari började odla vin för över 170 år sedan och driver fortfarande verksamheten på dess historiska plats. Vingården drivs nu av bröderna Giovanni, Luigi och Roberto Salgari och har 20 hektar vinodlingar och är känd för sin fina produktion av Amarone della Valpolicella Classico.

David Sterza

David Sterzas vingård grundades 1998 av en vinfamilj med gamla traditioner, som alltid varit bosatt i och kring vinområdet Valpolicella Classica och dalarna kring Fumane. I vingården odlas samtliga druvor med traditionell uppbindning av druvorna, så kallad ”pergola veronese”, och här odlas bara inhemska lokala druvsorter: Corvina , Corvinone , Rondinella och Oseleta . Efter några år och stora insatser har David, med stringens och passion utvecklat familjens vingård, ivrigt påhejad av kusinen och störste supportern Paolo Mascanzoni, som alltid har trott på kvaliteten på de druvor som växer i familjens vingård. Produktionsanläggningen med dess vinkällare, liten men praktisk, leds fortfarande under samma filosofi att ursprunget till ett bra vin är hur och var det har växt, och där vikten av jordmånen inte kan underskattas.

Venturini

Vingården drivs sedan början av 1960-talet av familjen Venturini; pappa Massimino med barnen Daniele, Mirco och Giuseppina. I produktionen av dessa högkvalitativa viner (DOC) används bara gårdens egna druvor; Corvina Veronese, Rondinella och Molinara.

Familjen äger och odlar vin på ett område på ungefär 110 hektar. Ägorna ligger i San Floriano i hjärtat av Valpolicella Classico. Venturini har en stor portfölj av viner, alltifrån vita viner till de traditionella Valpolicellavinerna med tillhörande dessertviner. De producerar även sin egen utsökta olivolja som vi snart kommer att kunna erbjuda i vår shop.

Viviani

Familj Viviani odlar vin på sex hektar i byn Mazzano i Valpolicella. Vingården som ligger i syd-sydöst på 350-450 m.ö.h. ger det bästa förhållandet för odling av vin. Placeringen i slutet på dalgången ger också en ständig bris och låg luftfuktighet som gynnar torkningen av druvorna för både Amarone och Recioto. Familjen Viviani har valt att använda odlingsmetoder fria från syntetiska produkter och använder därför varken syntetiska jordförbättrare, bekämpningsmedel eller konstgödsel i sin produktion. Vingården kan därför idag stoltsera med godkännande för miljövänligt jordbruk genom EG-direktiv 2078. För vinifieringsprocessen använder gården modern teknik och mycket stränga kvalitetskrav, vilket visar sig i de fina viner som produceras.

Italien Veneto-Valdobbiadene

Col Vetoraz

”The motherland of Prosecco and Cartizze unwinds itself between the hills of Valdobbiadene, the overlooking mountains, an immense amphitheatre shelter the area from the west winds. The geological structure and the deep stratification, memory of ancient seas, are the origin of these ”gentle” wines.”

Col Vetoraz själva benämner sina viner ”The grape in the bottle”, eftersom det enbart är druvor från deras egna vingårdar. Dessa fantastiska Proseccoviner är producerade med utvalda druvor som odlas på Valdobbiadenes kullar, dvs i det lilla område som från början utgjorde Proseccos kärna. Vinerna har en delikat fruktig doft, balanserade i smaken med en tilltalande och elegant finish.

Sydafrika

Migliarina

Carsten Migliarina är en vinmakare som startade sin karriär som sommelier i Europa, och som sedemera turligt hamnade i Sydafrikas heta vindistrikt Stellenbosch. Han köper idag utvalda druvor från regionen och använder uteslutande egna fat och vinifieringsutrustning för sin vinframställning. När man läser vinkritikernas recensioner så förstår man att Migliarina producerar flera av de allra bästa viner från Sydafrika.

Creation

Från ren vildmark till fulländad vinfarm! När Jean-Claude (JC) och Carolyn Martin tog sig an utmaningen att etablera en vingård i ett avlägset hörn av Walker Bays vindistrikt, gjorde de det med en övertygelse att skapa något fantastiskt. De 40 hektaren mark hade aldrig tidigare varit planterade med vinstockar, men båda insåg potentialen och backades upp av sina familjer som varit vinbönder flera generationer tillbaka.