Diego Conterno Barbera d’Alba DOC Ferrione, 2013
Diego Conterno Barbera d’Alba DOC Ferrione, 2013

Druva: barbera 100%

En mycket balanserad Barbera d’Alba där endast utvalda druvor ingår för att uppnå bästa kvalitet.

Härligt rubinröd färg och blommig doft kombineras med fin syra och en rundad behaglig smak av mogna körsbär, torkade jordgubbar, plommon och toner av viol och björnbär.

Den fina balansen mellan tanniner och syra uppnås genom lagring på stora ekfat i ca 10 månader.

Denna eleganta Barbera d’Alba är ett väldigt tacksamt vin och passar utmärkt till grillat ljust kött, vildsvin, lammstek eller lammfärsbiffar – gärna i kombination med fetaost eller tzatziki samt till pizza med salami, pasta bolognese eller varför inte köttbullar!

Just nu 125 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor

132,00 kr Lägg i varukorg
Tillfälligt slutsåld
Diego Conterno Barolo DOCG, 2010
Diego Conterno Barolo DOCG, 2010

Denna fantastiska och mycket uppskattade Barolo är lagrad på ekfat i ca 30 månader och har en rund, harmonisk och djup karaktär med mogna tanniner, mycket bra struktur samt en doft av ek och lakrits. Komplex och kryddig smak med
fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, hallon, ceder, tjära och lagerblad.

2010 är en superbra årgång – en av de bästa på mycket länge!

Serveras vid cirka 18°C till maträtter med mörkt kött.

227,00 kr Läs mer
Diego Conterno Langhe DOC Monguglielmo, 2010
Diego Conterno Langhe DOC Monguglielmo, 2010

Druva: en blend av nebbiolo o barbera

Ett fylligt vin med en balanserad smak, tack vare fina tanniner från nebbiolon och kontrollerad syra från barbera som ger vinet en fruktighet och fräschör. Vinet lagras under två år i utvalda 500-liters ekfat och gör att Monguglielmo även fungerar utmärkt att åldras ytterligare tre till fem år på flaska.

Härligt fruktig och aromatisk doft som följs upp med smak av mogen frukt. Vinet passar väldigt bra till olika pasta- och lättare kötträtter som exempelvis höstens helstekta kalkon eller en rådjursstek med hasselbackspotatis.

Serveringstemperatur 18°C.

175,00 kr Lägg i varukorg
Prisvärt!
Diego Conterno, Nebbiolo d’Alba DOC Baluma, 2013
Diego Conterno, Nebbiolo d’Alba DOC Baluma, 2013

Druva: nebbiolo 100%

En mycket balanserad Nebbiolo d’Alba 2013 från Monforte där samtliga druvor är tagna från samma sluttning med hög inblandning av lera och kalk i jorden. Ett vin där färg, doft och smak representerar ett välgjort vin som har fått möjlighet att utvecklas ytterligare i flaskan.

Diego och hans son Stefano har lyckats framställa ett mycket tacksamt vin med en doft av svaga ört- och lakritstoner som kombineras med fin syra och tanniner i bra balans. Vinet är lagrat på stora ekfat under 6 månader och passar utmärkt till grillat ljusare kött, härligt kryddade revben, lättare vilt, lammstek – gärna i kombination med en kall sås gjord på creme fraiche och örter som basilika, timjan, rosmarin, salvia och körvel.

Just nu 128 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor

138,00 kr 128,00 kr Lägg i varukorg
L’Armangia Barbera d’Asti DOCG Titon, 2011
L’Armangia Barbera d’Asti DOCG Titon, 2011

Druva: barbera 100%

Denna smakrika Barbera d’Asti passar bra till olika sorters kött såsom nöt, lamm och vilt och gärna grillat under sommaren. Djupt rubinröd färg med en lila nyans längs kanten. Vinet doftar härligt av stenfrukter, jordgubbar, violer, vanilj och mandel, med en svag rökighet och fina mineraltoner. Det är ett mycket välsmakande och fylligt vin med en bra syra, balanserad ek och strukturerade tanniner.

En av våra egna favoriter från Piemonte på matbordet!

Rekommenderad serveringstemperatur 19-21°C.

158,00 kr Lägg i varukorg
L’Armangia Monferrato DOC Bianco EnnEEnne, 2014
L’Armangia Monferrato DOC Bianco EnnEEnne, 2014

Druva: sauvignon blanc 100%

Undrar du över namnet på detta vin? ”Figlio di ennenne” betyder ”barn av en icke namngiven person” och syftar på druvsorten som används – sauvignon blanc, som inte får lov att anges på etiketten enligt regelverket för appellationen Monferrato.

Vinet är vackert ljust halmfärgat med grönaktiga nyanser. Det har en doft av banan, paprika, kaffe, honung, hö och örter. Mjuk och behaglig smak, med långa ihållande dofter.

Vinet kommer bäst till sin rätt med smakrika, och även kraftigare rätter av fisk, skaldjur och ljust kött och passar därför utmärkt som ett alternativ till medelfylligt rött vin. Rökt lax med potatissallad eller en god skaldjurstallrik med tillbehör är rätter som smakar mycket bra till detta vin.

Detta vin är absolut en av våra egna favoriter när det kommer till vita viner!

Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.

118,00 kr Lägg i varukorg
L’Armangia Monferrato DOC Rosso Pacifico, 2009
L’Armangia Monferrato DOC Rosso Pacifico, 2009

Druva: blend av nebbiolo 40-50%, barbera, merlot, cabernet sauvignon, freisa.

”Balance and complexity in a rare blend from Piemonte.”

Detta är ett prisvärt alternativ till en Barolo – nämligen ett komplext, mångfacetterat rött vin med druvan Nebbiolo som bas, som sedan matchas med övriga druvor som odlas i vingården. Vinet skapades för att efterlikna en för området gammal blandning som kallas ”San Marzano”. Namnet Pacifico har vinet fått efter smeknamnet på skaparen av ursprungsblandningen ”San Marzano” .

Pacificon har fått höga poäng i de italienska vinguiderna som normalt är reserverade för viner där blandningsförhållandena inte ändras år från år. Vinet har lagrats i 18-20 månader på ekfat och doftar mörka vinbär, viol, med antydan till lakritstoner. Komplext med bra tanniner och struktur samt en fin balans.

Pacificon passar mycket väl till rätter av lamm, vilt, nötkött och grillat tillsammans med ugnsbakade rotfrukter eller en potatis- och palsternackspuré. Efter varmrätten är mogna och lite gräddigare ostar ett bra val. Drick gärna vinet till maträtter med lite sälta i – det förhöjer vinets goda smak.

Vinet kan med fördel dekanteras innan servering.

Serveringstemperatur: 18-20°C

148,00 kr Lägg i varukorg
L’Armangia Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo, 2013
L’Armangia Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo, 2013

Druva: chardonnay 100%

”Pratorotondo” är en Chardonnay som kombinerar internationell elegans med sin säregna ”Piemonte touch”. Vinet har blommiga dofter, med banan, honung, vanilj och brödtoner. Fyllig och intensiv på ett behagligt sätt.

Ett mycket mångsidigt vin som passar utmärkt till ugnsgratinerad fisk med dill och räkor, skaldjur som t ex krabba, ljust kött och lättare förrätter gärna med en smörigare och gräddig sås.

Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.

128,00 kr Lägg i varukorg
Scagliola Monferrato Dolcetto Busiord, 2013
Scagliola Monferrato Dolcetto Busiord, 2013

Druva: dolchetto 100%

”A red wine, with a vinous and pleasant bouquet, elegant and with a full body. A wine to enjoy in your everyday meal”

En klassisk och mycket uppskattad Dolchetto som har en rubinröd färg vin med violetta tendenser. Ett väldigt gott ”full body” vin med en trivsamt fruktig doft och lite sträv eftersmak.

Ett perfekt vin till den hemlagade pizzan, till matiga pajer, pasta med köttfärssås, kycklingrätter och annat ljust kött – och gärna till lite kryddigare rätter.

Serveringstemperatur 18°C.

134,00 kr Lägg i varukorg
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”

Druva: brachetto d'Acqui 100%

(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)

”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”

Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.

Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!

Serveringstemperatur 8-10°C.

145,00 kr Lägg i varukorg