Diego Conterno
Visar alla 4 resultat
Diego Conterno Barbera d’Alba DOC Ferrione, 2013
Druva: barbera 100%
En mycket balanserad Barbera d’Alba där endast utvalda druvor ingår för att uppnå bästa kvalitet.
Härligt rubinröd färg och blommig doft kombineras med fin syra och en rundad behaglig smak av mogna körsbär, torkade jordgubbar, plommon och toner av viol och björnbär.
Den fina balansen mellan tanniner och syra uppnås genom lagring på stora ekfat i ca 10 månader.
Denna eleganta Barbera d’Alba är ett väldigt tacksamt vin och passar utmärkt till grillat ljust kött, vildsvin, lammstek eller lammfärsbiffar – gärna i kombination med fetaost eller tzatziki samt till pizza med salami, pasta bolognese eller varför inte köttbullar!
Just nu 125 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor
Diego Conterno Barolo DOCG, 2010
Denna fantastiska och mycket uppskattade Barolo är lagrad på ekfat i ca 30 månader och har en rund, harmonisk och djup karaktär med mogna tanniner, mycket bra struktur samt en doft av ek och lakrits. Komplex och kryddig smak med
fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, hallon, ceder, tjära och lagerblad.
2010 är en superbra årgång – en av de bästa på mycket länge!
Serveras vid cirka 18°C till maträtter med mörkt kött.
Diego Conterno Langhe DOC Monguglielmo, 2010
Druva: en blend av nebbiolo o barbera
Ett fylligt vin med en balanserad smak, tack vare fina tanniner från nebbiolon och kontrollerad syra från barbera som ger vinet en fruktighet och fräschör. Vinet lagras under två år i utvalda 500-liters ekfat och gör att Monguglielmo även fungerar utmärkt att åldras ytterligare tre till fem år på flaska.
Härligt fruktig och aromatisk doft som följs upp med smak av mogen frukt. Vinet passar väldigt bra till olika pasta- och lättare kötträtter som exempelvis höstens helstekta kalkon eller en rådjursstek med hasselbackspotatis.
Serveringstemperatur 18°C.
Diego Conterno, Nebbiolo d’Alba DOC Baluma, 2013
Druva: nebbiolo 100%
En mycket balanserad Nebbiolo d’Alba 2013 från Monforte där samtliga druvor är tagna från samma sluttning med hög inblandning av lera och kalk i jorden. Ett vin där färg, doft och smak representerar ett välgjort vin som har fått möjlighet att utvecklas ytterligare i flaskan.
Diego och hans son Stefano har lyckats framställa ett mycket tacksamt vin med en doft av svaga ört- och lakritstoner som kombineras med fin syra och tanniner i bra balans. Vinet är lagrat på stora ekfat under 6 månader och passar utmärkt till grillat ljusare kött, härligt kryddade revben, lättare vilt, lammstek – gärna i kombination med en kall sås gjord på creme fraiche och örter som basilika, timjan, rosmarin, salvia och körvel.
Just nu 128 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor