VÅRA VINER
Visar 21–40 of 41 resultat
Monte Santoccio Amarone della Valpolicella Classico DOCG, 2011
Druva: corvina 40%, corvinone 30%, rondinella 25%, molinara 5%.
På berget ovanför Fumane producerar den unge och omskrivne vinmakaren Nicola Ferrari en enastående Amarone. Vinet har en ren och traditionell doftpalett med härligt djup och komplexitet tillsammans med en elegant doft som uttrycker sig i en explosion av torkade plommon, körsbär och balsamico. Smaken är len och balanserad med mycket fruktighet och en imponerande struktur.
Denna Amarone står väl för sig själv som meditationsvin eller tillsammans med höstens och vinterns vilt, kraftigare köttgrytor, risotto och svamprätter, eller varför inte endast till en bit Parmigiano-Reggiano.
Serververingstemperatur: 18°C
Detta vin finns även i Systembolagets beställningssortiment (jmf pris 557 kr)
Monte Santoccio Valpolicella Superiore DOC Ripasso, 2012
Druva: corvina 40% corvinone 30%, rondinella 20%, molinara 10%
Denna fantastiska Ripasso har en djupt rubinröd färg med klar, intensiv och komplex doft av plommon och körsbär, släta tanniner och lång eftersmak.
Vinet passar till traditionella rätter som pastarätter, grillat kött, risotto, carpaccio, de flesta kötträtter samt smakrika och mogna ostar.
Serveringstemperatur 18°C
Detta vin finns även i Systembolagets beställningssortiment (jmf pris 251 kr).
Ottella Vigne Nuove Bianco IGT, 2014
Druva: trebbiano di Lugana (turbiana), chardonnay, incrocio
Ett fruktigt och elegant vin med intensivt gula halmtoner och något gröna toner. Doft av vit persika, passionsfrukt med en fin balans. Smaken överensstämmer med doften och kompletterar med en lätt mineralton och en aningen söt ton. Passar utmärkt till fiskrätter, skaldjur, ljust kött och lättare ostar.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Alkoholhalt: 11%
Recchia Rosé Spumante Brut
Druva: molinara 100%
Ett utmärkt mousserande rosévin i en vackert ljusrosa färg som är väl balanserat, härligt friskt och fruktigt med blommiga dofter och jordgubbstoner. Vinet är mycket omtyckt som aperitif. Passar utmärkt till alla festliga tillfällen och högtider då du vill uppmärksamma något speciellt
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
Recchia, Valpoliciella DOC Classico Superiore, 2013
Druva: 70% corvina veronese, 10% corvinone, 15% rondinella, 5% molinara
Vackert rubinrött med lätt skiftning av violett i kanten. Vinet har en härlig doft av röda bär och stenfrukt med rund, elegant, balanserad och harmoniskt fyllig smak med fina fattoner som dröjer sig kvar i gommen.
Vinet passar till de flesta pastarätter t ex med kyckling eller köttfärs. Vinet är även väldigt gott till bufféer som inkluderar ljust eller rött kött (ljummet eller kallskuret), eller till ugnsbakad lax med en krämig sås och tillsammans med t ex potatis-, bulgur- eller pastasallader.
Serveringstemperatur 18°C.
Just nu 115 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor
Recchia, Valpoliciella Ripasso Classico Superiore ”Le Muraie”, 2014
Druva: 75% corvina veronese, 10% corvinone, 10% rondinella, 5% oseleta
Vackert rubinröd med bra djup och en härlig karaktäristisk, intensiv doft av björnbär, kanel, rostat kaffe, lakrits, mörk choklad och toner av mint. Mycket stor, rund, elegant, balanserad, len och harmoniskt fyllig smak med fina fattoner som dröjer sig kvar i gommen.
Vinet passar till de flesta tyngre kötträtter och vilt, kryddigare lagrade ostar och givetvis med sin fina komplexitet även som ett vin att bara njuta som det är.
Alkoholhalt: 14,5%
Serveringstemperatur 18-20°C.
Salgari Amarone della Valpolicella Classico DOC Rabieto, 2008
Druva: corvina, corvinone, rondinella och croatina
Salgaris Amarone Rabieto framställs av corvina, corvinone, rondinella och croatina druvor som kommer från det historiska Valpolicella. Vinet har en blommig, intensiv doft där fikon, kakao och vanilj framträder.
Den har en varm smak och mjuka tanniner, med en mycket trevlig final av körsbär. Perfekt i kombination med svamprisotto eller med rätter med lite mer sälta som söndagsstek, grillat eller bräserat nötkött eller lamm samt med lite mer kryddiga ostar.
Serveringstemperatur 18°C
Salgari Valpolicella Classico Superiore DOC, 2012
Druva: majoritet corvina med mindre inblandning av rondinella, molinara och croatina
En härlig Valpolicella Classico som delvis produceras med druvor som fått lufttorka ca en månad.
Vackert rubinröd i färgen och en fruktig doft av röda blomster, röda bär och körsbär. Smaken är rund och med sina mjuka tanniner kommer detta vin bäst till sin rätt tillsammans med antipasti, pastarätter och lättare rätter med ljust kött.
Serveringstemperatur 18°C
Scagliola Monferrato Dolcetto Busiord, 2013
Druva: dolchetto 100%
”A red wine, with a vinous and pleasant bouquet, elegant and with a full body. A wine to enjoy in your everyday meal”
En klassisk och mycket uppskattad Dolchetto som har en rubinröd färg vin med violetta tendenser. Ett väldigt gott ”full body” vin med en trivsamt fruktig doft och lite sträv eftersmak.
Ett perfekt vin till den hemlagade pizzan, till matiga pajer, pasta med köttfärssås, kycklingrätter och annat ljust kött – och gärna till lite kryddigare rätter.
Serveringstemperatur 18°C.
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Druva: brachetto d'Acqui 100%
(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)
”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”
Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.
Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!
Serveringstemperatur 8-10°C.
Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino DOC, 2014
Druva: Sangiovese 100%
Härlig balans mellan frukt och kryddor i doften. Smaken har en fin balans mellan körsbär, tobak, krydd- och tjärtoner, samt en bra struktur och tanniner. Detta är ett utmärkt vin som kräver en kraftigare kötträtt av nöt eller vilt för att blomma ut, gärna tillsammans med en krämigare potatisrätt som tillbehör. Ett mycket smakrikt och prisvärt vin!
Alkoholhalt: 14,5%
Serveringstemperatur 18°C.
Thierry Perrion Champagne Brut
Druva: pinot noir 80%, chardonnay 20%.
En riktigt bra champagne som fått enastående 82 poäng av Richard Juhlin, jämför Möet Chandon Brut Imperial som fick 81 poäng. En otroligt uppskattad champagne bland oss svenskar och vald till husets champagne på ishotellet i Jukkasjärvi.
Det är en champagne där pinot noir-druvan tydligt kommer fram genom dess blandning av finess och kraftighet som på ett utmärkt sätt lämnar en lång och fin eftersmak. Fin mousse, ren äpplig och relativt diskret karaktär. Antydan till tropisk frukt, aprikos och lakrits.
Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010
Ett vin som är uppkallat till minne efter grundaren av vinproducenten Venturini, som genom ett mycket målinriktat arbete skapat en exceptionell hög kvalitet på de viner som gården producerar.
Vinet kan sägas vara något av ett mellanting mellan Ripasso och Amarone. Det framställs av druvorna corvina, corvinone (75%) och rondinella (25%) som lagras på ekfat i 24 månader. Det är ett torrt, komplext och mycket fylligt vin med lång eftersmak. Vinet passar utmärkt till vilt, grillat kött, köttgrytor samt mogna ostar.
Serveringstemperatur 18°C.
Venturini Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2011
Druva: corvina 70%, rondinella 20 – 25% , molinara 5 – 10%
Familjen Venturinis passion för konsten att framställa vin i hjärtat av Valpolicella är lång. Deras kraftfulla ripasso ”Semonte Alto” är ett fylligt rödvin med en rik, koncentrerad smak och en intensiv och distinkt doft.
Det är ett utmärkt vin som tydligt framhäver smak och doft från en klassisk ripasso. Vinet har en härligt djupröd färg, doft av röda bär och en tydlig och kraftfull smak. Vinet passar utmärkt till grillat kött, köttgrytor, kraftigare pastarätter samt mogna ostar. Det är också ett vin väl lämpat för att kombinera med olika sorters medelhavsmat. För att uppskatta det fullt ut ska det serveras vid en temperatur på 18-20°C och kan med fördel luftas (gärna i karaff) ca en timme innan servering.
Villa Pomona Chianti Classico Bandini DOCG ekologisk
Druva: sangiovese 100%
En helt fantastisk Chianti Classico med högsta betyg i Italiens främsta vinguide Gambero Rosso.
Vinet har en mörkröd färg med lätta lila reflektioner. Doften klassisk för sangiovese med inslag av snårskog och karljohansvamp med inslag av läder och kryddor. Fruktig balanserad smak med inslag av svarta körsbär örter och vitpeppar, fina tanniner och ett trevligt avslut.
Chianti Classico är känt för att vara ett mycket mångsidigt och brett vin när det gäller att kombinera med mat. Vinet passar mycket bra till så gott som allt kött så som nöt, vilt, kalkon, anka, men också ett alldeles utmärkt till pastan och pizzan!
Alkoholhalt: 13,5%
Serveringstemperatur: 18°C.
Vinsmakarlåda Jul 2017
Vinsmakarlådan Jul 2017 innehåller följande viner:
1 Salgari, Valpolicella Superiore
1 Rosso Toscana Ekol.
1 L’Armangia ”Pacifico”
1 L’Armangia ”EnneEnne”
1 Recchia Ripasso ”Le Muraie”
1 Diego Conterno, ”Baluma”
Vinsmakarlåda Piemonte
Vinsmakarlådan Piemonte innehåller följande viner:
Scagliola, Monferrato Dolcetto BUSIORD, 2013
Diego Conterno, Barolo DOCG 2010
L’Armangia, Pratorotondo 2011
L’Armangia, Monferrato Rosso Pacifico 2009
Diego Conterno, Langhe Doc Monguglielmo 2012
Scagliola, Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Läs mer om vinerna i vinsmakarlådan under menyn vinsmakarlådor i huvudmenyn
Vinsmakarlåda Provence – ekologisk
Vinsmakarlådan Provence innehåller följande ekologiska viner:
2 fl Domain Bunan, Mas de la Rouviére 2012
Druva: mourvèdre 60 %, grenache: 20 %, cinsault 10 % och syrah 10 %
Det här är ett härligt kraftigt fylligt vin från området Bandol i Provence. Färgen är djupt mörkröd, intagande doft och smak av mörka röda bär, kryddor, rostade fat och torkad svamp. Vinet är gjort på Mourvèdre som är en typisk druva för området och lagrat på ekfat under en kortare period. De fint utvecklade tanninerna och den härligt mogna frukten passar bra till starka ostar och exempelvis grillat lamm. Ett vin som även passar för längre lagring.
2 fl Domain Bunan, Belouvé Rouge 2015
Druva: mourvèdre 43%, cabernet 28%, cinsault 16% och syrah 13%
Ett ekologiskt vin med mycket smak och intensiva aromer av röda bär och en hint av lakrits. Viner passar bra mycket bra till allt stekt och grillat kött, såsom entrecôte, lammfärsspett eller en smakrik pasta som exempelvis en riktigt god och mustig bolognese. Färgen är mörkt lila och vinet har en härligt fruktig doft.
2 fl Château Margillière, Rouge Cuvée Bastide
Druva: syrah, cabernet sauvignon och grenach
Enligt den ansedda vinsajten Wine-searcher är detta en av de tio högst betygsatta vinerna från området Coteaux Varois i Provence. Vinet som är ekologiskt består av druvblandingen syrah, cabernet sauvignon och grenach som representerar en välkänd bladning för området. Druvorna har handplockats, jäst i tolv dagar i tankar för att därefter lagrats sex till åtta månader på ekfat. Vinet är fylligt, mörkt rött med en välutvecklad smak och doft av svarta vinbär och mörka körsbär. Fin struktur och mjuka tanniner ökar den goda smakupplevelsen av vinet och det passar fint till rätter med nötkött och grytor av vilt. Det här är ett vin som bär de äkta färgerna och känslan från Provence.
Njut vinerna vid 18 °C
Vinsmakarlåda Valpolicella
Vinsmakarlådan Valpolicella innehåller följande viner:
Recchia, Valpoliciella Superiore 2012
Col Vetoraz, Extra Dry
Salgari, Amarone della Valpolicella Classico D.O.C. Rabieto 2008
Monte Santoccio, Valpolicella Superiore Doc Ripasso 2012
Venturini, Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2013
David Sterza, Corvina Veronese 2014
Läs mer om vinerna på sidan ”Vinsmakarlådor” i huvudmenyn.