Venturini
Visar alla 2 resultat
Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010
Ett vin som är uppkallat till minne efter grundaren av vinproducenten Venturini, som genom ett mycket målinriktat arbete skapat en exceptionell hög kvalitet på de viner som gården producerar.
Vinet kan sägas vara något av ett mellanting mellan Ripasso och Amarone. Det framställs av druvorna corvina, corvinone (75%) och rondinella (25%) som lagras på ekfat i 24 månader. Det är ett torrt, komplext och mycket fylligt vin med lång eftersmak. Vinet passar utmärkt till vilt, grillat kött, köttgrytor samt mogna ostar.
Serveringstemperatur 18°C.
Venturini Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2011
Druva: corvina 70%, rondinella 20 – 25% , molinara 5 – 10%
Familjen Venturinis passion för konsten att framställa vin i hjärtat av Valpolicella är lång. Deras kraftfulla ripasso ”Semonte Alto” är ett fylligt rödvin med en rik, koncentrerad smak och en intensiv och distinkt doft.
Det är ett utmärkt vin som tydligt framhäver smak och doft från en klassisk ripasso. Vinet har en härligt djupröd färg, doft av röda bär och en tydlig och kraftfull smak. Vinet passar utmärkt till grillat kött, köttgrytor, kraftigare pastarätter samt mogna ostar. Det är också ett vin väl lämpat för att kombinera med olika sorters medelhavsmat. För att uppskatta det fullt ut ska det serveras vid en temperatur på 18-20°C och kan med fördel luftas (gärna i karaff) ca en timme innan servering.