Toscana
Visar alla 4 resultat
Château Margillière ”Bastide” Rouge, 2013 ekologisk
Druva: syrah, cabernet sauvignon och grenach
Enligt den ansedda vinsajten Wine-searcher är detta en av de tio högst betygsatta vinerna från området Coteaux Varois i Provence. Vinet som är ekologiskt består av druvblandingen syrah, cabernet sauvignon och grenach som representerar en välkänd bladning för området. Druvorna har handplockats, jäst i tolv dagar i tankar för att därefter lagrats sex till åtta månader på ekfat. Vinet är fylligt, mörkt rött med en välutvecklad smak och doft av svarta vinbär och mörka körsbär. Fin struktur och mjuka tanniner ökar den goda smakupplevelsen av vinet och det passar fint till rätter med nötkött och grytor av vilt. Det här är ett vin som bär de äkta färgerna och känslan från Provence.
Alkoholhalt: 13%
Serveringstemperatur 18°C.
Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino DOC, 2014
Druva: Sangiovese 100%
Härlig balans mellan frukt och kryddor i doften. Smaken har en fin balans mellan körsbär, tobak, krydd- och tjärtoner, samt en bra struktur och tanniner. Detta är ett utmärkt vin som kräver en kraftigare kötträtt av nöt eller vilt för att blomma ut, gärna tillsammans med en krämigare potatisrätt som tillbehör. Ett mycket smakrikt och prisvärt vin!
Alkoholhalt: 14,5%
Serveringstemperatur 18°C.
Villa Pomona Chianti Classico Bandini DOCG ekologisk
Druva: sangiovese 100%
En helt fantastisk Chianti Classico med högsta betyg i Italiens främsta vinguide Gambero Rosso.
Vinet har en mörkröd färg med lätta lila reflektioner. Doften klassisk för sangiovese med inslag av snårskog och karljohansvamp med inslag av läder och kryddor. Fruktig balanserad smak med inslag av svarta körsbär örter och vitpeppar, fina tanniner och ett trevligt avslut.
Chianti Classico är känt för att vara ett mycket mångsidigt och brett vin när det gäller att kombinera med mat. Vinet passar mycket bra till så gott som allt kött så som nöt, vilt, kalkon, anka, men också ett alldeles utmärkt till pastan och pizzan!
Alkoholhalt: 13,5%
Serveringstemperatur: 18°C.