prosecco
Visar alla 2 resultat
Col Vetoraz Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry
Druva: Glera 100%
”The grape in the bottle”
Denna fantastiska Prosecco är producerad med utvalda druvor som odlas på
Valdobbiadenes kullar, det vill säga i det lilla område som från början utgjorde Proseccos kärna.
Vinet har en delikat fruktig doft, balanserad i smaken med en tilltalande och elegant finish.
Dofter av citrus, akacia, vit persika, päron och äpple. Torr, fruktig smak, inslag av päron,
äpple och citrus. Passar utmärkt som en aperitif tillsammans med vänner, men är samtidigt ett perfekt vin till plockmat, skaldjur, och lättare fiskrätter.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
Fratelli Collavo ”Settolo” Prosecco DOC Extra Dry EKO
Druva: glera 90% samt 10% bianchetta trevigiana och perera
Druvorna kommer uteslutande från vingårdens egna vinstockar och odlingsmetoden är helt ekologiskt. Vinet har små, fina och ihållande bubblor, en intensivt ren och fruktig doft av päron, grönt äpple och blommiga toner från akaciablommor och blåregn. En torr Prosecco med en mycket behaglig smak och en bra struktur där varje ton vittnar om dess ekologiska framställning.
Detta ekologiska mousserande vin är utmärkt som aperitif och till alla festliga tillfällen när man vill ha ett riktigt fräscht vin att skåla med. Den passar även mycket bra till somriga pastarätter, skaldjursrisotto, vegetariska aptitretare och färska skaldjur.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8-10°C.