Mousserande
Visar alla 5 resultat
Col Vetoraz Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry
Druva: Glera 100%
”The grape in the bottle”
Denna fantastiska Prosecco är producerad med utvalda druvor som odlas på
Valdobbiadenes kullar, det vill säga i det lilla område som från början utgjorde Proseccos kärna.
Vinet har en delikat fruktig doft, balanserad i smaken med en tilltalande och elegant finish.
Dofter av citrus, akacia, vit persika, päron och äpple. Torr, fruktig smak, inslag av päron,
äpple och citrus. Passar utmärkt som en aperitif tillsammans med vänner, men är samtidigt ett perfekt vin till plockmat, skaldjur, och lättare fiskrätter.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
Fratelli Collavo ”Settolo” Prosecco DOC Extra Dry EKO
Druva: glera 90% samt 10% bianchetta trevigiana och perera
Druvorna kommer uteslutande från vingårdens egna vinstockar och odlingsmetoden är helt ekologiskt. Vinet har små, fina och ihållande bubblor, en intensivt ren och fruktig doft av päron, grönt äpple och blommiga toner från akaciablommor och blåregn. En torr Prosecco med en mycket behaglig smak och en bra struktur där varje ton vittnar om dess ekologiska framställning.
Detta ekologiska mousserande vin är utmärkt som aperitif och till alla festliga tillfällen när man vill ha ett riktigt fräscht vin att skåla med. Den passar även mycket bra till somriga pastarätter, skaldjursrisotto, vegetariska aptitretare och färska skaldjur.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8-10°C.
Recchia Rosé Spumante Brut
Druva: molinara 100%
Ett utmärkt mousserande rosévin i en vackert ljusrosa färg som är väl balanserat, härligt friskt och fruktigt med blommiga dofter och jordgubbstoner. Vinet är mycket omtyckt som aperitif. Passar utmärkt till alla festliga tillfällen och högtider då du vill uppmärksamma något speciellt
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Druva: brachetto d'Acqui 100%
(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)
”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”
Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.
Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!
Serveringstemperatur 8-10°C.
Thierry Perrion Champagne Brut
Druva: pinot noir 80%, chardonnay 20%.
En riktigt bra champagne som fått enastående 82 poäng av Richard Juhlin, jämför Möet Chandon Brut Imperial som fick 81 poäng. En otroligt uppskattad champagne bland oss svenskar och vald till husets champagne på ishotellet i Jukkasjärvi.
Det är en champagne där pinot noir-druvan tydligt kommer fram genom dess blandning av finess och kraftighet som på ett utmärkt sätt lämnar en lång och fin eftersmak. Fin mousse, ren äpplig och relativt diskret karaktär. Antydan till tropisk frukt, aprikos och lakrits.