L'Armangia
Visar alla 4 resultat
L’Armangia Barbera d’Asti DOCG Titon, 2011
Druva: barbera 100%
Denna smakrika Barbera d’Asti passar bra till olika sorters kött såsom nöt, lamm och vilt och gärna grillat under sommaren. Djupt rubinröd färg med en lila nyans längs kanten. Vinet doftar härligt av stenfrukter, jordgubbar, violer, vanilj och mandel, med en svag rökighet och fina mineraltoner. Det är ett mycket välsmakande och fylligt vin med en bra syra, balanserad ek och strukturerade tanniner.
En av våra egna favoriter från Piemonte på matbordet!
Rekommenderad serveringstemperatur 19-21°C.
L’Armangia Monferrato DOC Bianco EnnEEnne, 2014
Druva: sauvignon blanc 100%
Undrar du över namnet på detta vin? ”Figlio di ennenne” betyder ”barn av en icke namngiven person” och syftar på druvsorten som används – sauvignon blanc, som inte får lov att anges på etiketten enligt regelverket för appellationen Monferrato.
Vinet är vackert ljust halmfärgat med grönaktiga nyanser. Det har en doft av banan, paprika, kaffe, honung, hö och örter. Mjuk och behaglig smak, med långa ihållande dofter.
Vinet kommer bäst till sin rätt med smakrika, och även kraftigare rätter av fisk, skaldjur och ljust kött och passar därför utmärkt som ett alternativ till medelfylligt rött vin. Rökt lax med potatissallad eller en god skaldjurstallrik med tillbehör är rätter som smakar mycket bra till detta vin.
Detta vin är absolut en av våra egna favoriter när det kommer till vita viner!
Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.
L’Armangia Monferrato DOC Rosso Pacifico, 2009
Druva: blend av nebbiolo 40-50%, barbera, merlot, cabernet sauvignon, freisa.
”Balance and complexity in a rare blend from Piemonte.”
Detta är ett prisvärt alternativ till en Barolo – nämligen ett komplext, mångfacetterat rött vin med druvan Nebbiolo som bas, som sedan matchas med övriga druvor som odlas i vingården. Vinet skapades för att efterlikna en för området gammal blandning som kallas ”San Marzano”. Namnet Pacifico har vinet fått efter smeknamnet på skaparen av ursprungsblandningen ”San Marzano” .
Pacificon har fått höga poäng i de italienska vinguiderna som normalt är reserverade för viner där blandningsförhållandena inte ändras år från år. Vinet har lagrats i 18-20 månader på ekfat och doftar mörka vinbär, viol, med antydan till lakritstoner. Komplext med bra tanniner och struktur samt en fin balans.
Pacificon passar mycket väl till rätter av lamm, vilt, nötkött och grillat tillsammans med ugnsbakade rotfrukter eller en potatis- och palsternackspuré. Efter varmrätten är mogna och lite gräddigare ostar ett bra val. Drick gärna vinet till maträtter med lite sälta i – det förhöjer vinets goda smak.
Vinet kan med fördel dekanteras innan servering.
Serveringstemperatur: 18-20°C
L’Armangia Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo, 2013
Druva: chardonnay 100%
”Pratorotondo” är en Chardonnay som kombinerar internationell elegans med sin säregna ”Piemonte touch”. Vinet har blommiga dofter, med banan, honung, vanilj och brödtoner. Fyllig och intensiv på ett behagligt sätt.
Ett mycket mångsidigt vin som passar utmärkt till ugnsgratinerad fisk med dill och räkor, skaldjur som t ex krabba, ljust kött och lättare förrätter gärna med en smörigare och gräddig sås.
Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.