Italien
Visar 21–29 of 29 resultat
Recchia, Valpoliciella Ripasso Classico Superiore ”Le Muraie”, 2014
Druva: 75% corvina veronese, 10% corvinone, 10% rondinella, 5% oseleta
Vackert rubinröd med bra djup och en härlig karaktäristisk, intensiv doft av björnbär, kanel, rostat kaffe, lakrits, mörk choklad och toner av mint. Mycket stor, rund, elegant, balanserad, len och harmoniskt fyllig smak med fina fattoner som dröjer sig kvar i gommen.
Vinet passar till de flesta tyngre kötträtter och vilt, kryddigare lagrade ostar och givetvis med sin fina komplexitet även som ett vin att bara njuta som det är.
Alkoholhalt: 14,5%
Serveringstemperatur 18-20°C.
Salgari Amarone della Valpolicella Classico DOC Rabieto, 2008
Druva: corvina, corvinone, rondinella och croatina
Salgaris Amarone Rabieto framställs av corvina, corvinone, rondinella och croatina druvor som kommer från det historiska Valpolicella. Vinet har en blommig, intensiv doft där fikon, kakao och vanilj framträder.
Den har en varm smak och mjuka tanniner, med en mycket trevlig final av körsbär. Perfekt i kombination med svamprisotto eller med rätter med lite mer sälta som söndagsstek, grillat eller bräserat nötkött eller lamm samt med lite mer kryddiga ostar.
Serveringstemperatur 18°C
Scagliola Monferrato Dolcetto Busiord, 2013
Druva: dolchetto 100%
”A red wine, with a vinous and pleasant bouquet, elegant and with a full body. A wine to enjoy in your everyday meal”
En klassisk och mycket uppskattad Dolchetto som har en rubinröd färg vin med violetta tendenser. Ett väldigt gott ”full body” vin med en trivsamt fruktig doft och lite sträv eftersmak.
Ett perfekt vin till den hemlagade pizzan, till matiga pajer, pasta med köttfärssås, kycklingrätter och annat ljust kött – och gärna till lite kryddigare rätter.
Serveringstemperatur 18°C.
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Druva: brachetto d'Acqui 100%
(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)
”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”
Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.
Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!
Serveringstemperatur 8-10°C.
Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino DOC, 2014
Druva: Sangiovese 100%
Härlig balans mellan frukt och kryddor i doften. Smaken har en fin balans mellan körsbär, tobak, krydd- och tjärtoner, samt en bra struktur och tanniner. Detta är ett utmärkt vin som kräver en kraftigare kötträtt av nöt eller vilt för att blomma ut, gärna tillsammans med en krämigare potatisrätt som tillbehör. Ett mycket smakrikt och prisvärt vin!
Alkoholhalt: 14,5%
Serveringstemperatur 18°C.
Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010
Ett vin som är uppkallat till minne efter grundaren av vinproducenten Venturini, som genom ett mycket målinriktat arbete skapat en exceptionell hög kvalitet på de viner som gården producerar.
Vinet kan sägas vara något av ett mellanting mellan Ripasso och Amarone. Det framställs av druvorna corvina, corvinone (75%) och rondinella (25%) som lagras på ekfat i 24 månader. Det är ett torrt, komplext och mycket fylligt vin med lång eftersmak. Vinet passar utmärkt till vilt, grillat kött, köttgrytor samt mogna ostar.
Serveringstemperatur 18°C.
Venturini Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2011
Druva: corvina 70%, rondinella 20 – 25% , molinara 5 – 10%
Familjen Venturinis passion för konsten att framställa vin i hjärtat av Valpolicella är lång. Deras kraftfulla ripasso ”Semonte Alto” är ett fylligt rödvin med en rik, koncentrerad smak och en intensiv och distinkt doft.
Det är ett utmärkt vin som tydligt framhäver smak och doft från en klassisk ripasso. Vinet har en härligt djupröd färg, doft av röda bär och en tydlig och kraftfull smak. Vinet passar utmärkt till grillat kött, köttgrytor, kraftigare pastarätter samt mogna ostar. Det är också ett vin väl lämpat för att kombinera med olika sorters medelhavsmat. För att uppskatta det fullt ut ska det serveras vid en temperatur på 18-20°C och kan med fördel luftas (gärna i karaff) ca en timme innan servering.
Villa Pomona Chianti Classico Bandini DOCG ekologisk
Druva: sangiovese 100%
En helt fantastisk Chianti Classico med högsta betyg i Italiens främsta vinguide Gambero Rosso.
Vinet har en mörkröd färg med lätta lila reflektioner. Doften klassisk för sangiovese med inslag av snårskog och karljohansvamp med inslag av läder och kryddor. Fruktig balanserad smak med inslag av svarta körsbär örter och vitpeppar, fina tanniner och ett trevligt avslut.
Chianti Classico är känt för att vara ett mycket mångsidigt och brett vin när det gäller att kombinera med mat. Vinet passar mycket bra till så gott som allt kött så som nöt, vilt, kalkon, anka, men också ett alldeles utmärkt till pastan och pizzan!
Alkoholhalt: 13,5%
Serveringstemperatur: 18°C.