Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010

178,00 kr

Ett vin som är uppkallat till minne efter grundaren av vinproducenten Venturini, som genom ett mycket målinriktat arbete skapat en exceptionell hög kvalitet på de viner som gården producerar.

Vinet kan sägas vara något av ett mellanting mellan Ripasso och Amarone. Det framställs av druvorna corvina, corvinone (75%) och rondinella (25%) som lagras på ekfat i 24 månader. Det är ett torrt, komplext och mycket fylligt vin med lång eftersmak. Vinet passar utmärkt till vilt, grillat kött, köttgrytor samt mogna ostar.

Serveringstemperatur 18°C.

Kategori: Etiketter: , , ,
Noggrant urval av druvor från Venturinis vingårdar har gjort att de har lyckats producera flera "cru" viner som tar sitt namn från dess odlingsställe däribland "Campomasua", "Semonte Alto", "Le Brugnine" och "Il Castelliere". Familjen har under 2014 byggt en ny produktionsanläggning med torkanläggning och vinkällare mitt i odlingslandskapet både för att kunna öka sin produktionskapacitet, men också för att kunna ge vinmakaren större utrymme till att säkerställa en hög och jämn kvalitet mellan årgångarna.

2 recensioner för Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010

  1. Jenny Westergård
    5 av 5

    :

    Vi drack detta vin till mogna ostar och blev oerhört nöjda. Mycket fint vin med en fantastisk eftersmak.

  2. Lisa Kaptein kvist
    5 av 5

    :

    Bästa vinet jag druckit på länge !

Skriv en recension