Ottella Vigne Nuove Bianco IGT, 2014
124,00 kr
Druva: trebbiano di Lugana (turbiana), chardonnay, incrocio
Ett fruktigt och elegant vin med intensivt gula halmtoner och något gröna toner. Doft av vit persika, passionsfrukt med en fin balans. Smaken överensstämmer med doften och kompletterar med en lätt mineralton och en aningen söt ton. Passar utmärkt till fiskrätter, skaldjur, ljust kött och lättare ostar.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Alkoholhalt: 11%
Relaterade produkter
L’Armangia Barbera d’Asti DOCG Titon, 2011
Druva: barbera 100%
Denna smakrika Barbera d’Asti passar bra till olika sorters kött såsom nöt, lamm och vilt och gärna grillat under sommaren. Djupt rubinröd färg med en lila nyans längs kanten. Vinet doftar härligt av stenfrukter, jordgubbar, violer, vanilj och mandel, med en svag rökighet och fina mineraltoner. Det är ett mycket välsmakande och fylligt vin med en bra syra, balanserad ek och strukturerade tanniner.
En av våra egna favoriter från Piemonte på matbordet!
Rekommenderad serveringstemperatur 19-21°C.
Col Vetoraz Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry
Druva: Glera 100%
”The grape in the bottle”
Denna fantastiska Prosecco är producerad med utvalda druvor som odlas på
Valdobbiadenes kullar, det vill säga i det lilla område som från början utgjorde Proseccos kärna.
Vinet har en delikat fruktig doft, balanserad i smaken med en tilltalande och elegant finish.
Dofter av citrus, akacia, vit persika, päron och äpple. Torr, fruktig smak, inslag av päron,
äpple och citrus. Passar utmärkt som en aperitif tillsammans med vänner, men är samtidigt ett perfekt vin till plockmat, skaldjur, och lättare fiskrätter.
Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.
L’Armangia Monferrato DOC Rosso Pacifico, 2009
Druva: blend av nebbiolo 40-50%, barbera, merlot, cabernet sauvignon, freisa.
”Balance and complexity in a rare blend from Piemonte.”
Detta är ett prisvärt alternativ till en Barolo – nämligen ett komplext, mångfacetterat rött vin med druvan Nebbiolo som bas, som sedan matchas med övriga druvor som odlas i vingården. Vinet skapades för att efterlikna en för området gammal blandning som kallas ”San Marzano”. Namnet Pacifico har vinet fått efter smeknamnet på skaparen av ursprungsblandningen ”San Marzano” .
Pacificon har fått höga poäng i de italienska vinguiderna som normalt är reserverade för viner där blandningsförhållandena inte ändras år från år. Vinet har lagrats i 18-20 månader på ekfat och doftar mörka vinbär, viol, med antydan till lakritstoner. Komplext med bra tanniner och struktur samt en fin balans.
Pacificon passar mycket väl till rätter av lamm, vilt, nötkött och grillat tillsammans med ugnsbakade rotfrukter eller en potatis- och palsternackspuré. Efter varmrätten är mogna och lite gräddigare ostar ett bra val. Drick gärna vinet till maträtter med lite sälta i – det förhöjer vinets goda smak.
Vinet kan med fördel dekanteras innan servering.
Serveringstemperatur: 18-20°C
L’Armangia Piemonte DOC Chardonnay Pratorotondo, 2013
Druva: chardonnay 100%
”Pratorotondo” är en Chardonnay som kombinerar internationell elegans med sin säregna ”Piemonte touch”. Vinet har blommiga dofter, med banan, honung, vanilj och brödtoner. Fyllig och intensiv på ett behagligt sätt.
Ett mycket mångsidigt vin som passar utmärkt till ugnsgratinerad fisk med dill och räkor, skaldjur som t ex krabba, ljust kött och lättare förrätter gärna med en smörigare och gräddig sås.
Rekommenderad serveringstemperatur 12-14°C.
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Druva: brachetto d'Acqui 100%
(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)
”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”
Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.
Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!
Serveringstemperatur 8-10°C.
Recensioner
Det finns inga produktrecensioner än.