Brunelli Recioto della Valpolicella DOC, 2013
Brunelli Recioto della Valpolicella DOC, 2013

Recioto della Valpolicella, ett traditionellt rött dessertvin från Valpolicella, som kommer från samma högklassiga producent som producerar det vita dessertvinet ReSol. Vinet har en djupt rubinröd färg och känns omedelbart igen på sin intensitet och eleganta smak. Vinet har inslag av violer, mogna körsbär, plommon och russin med en lätt mandelsmak på slutet.

Brunellis Recioto är inte alltför söt, vilket gör att den passar bra till både mogna ostar och söta desserter. Ett smakfullt och komplext dessertvin som går utmärkt att kombinera med mogna ostar, olika söta bakverk samt jordgubbar och andra vilda bär. En mycket bra avrundning till en middag.

Storlek: 0,5L

Serveringstemperatur 16°C

not rated 195,00 kr Lägg i varukorg
Brunelli ReSol, Passito Bianco
Brunelli ReSol, Passito Bianco

Druva: garganega 100%

Ett utsökt och mycket elegant vitt dessertvin från området San Pietro in Cariano i Valpolicella. En passito bianco med en intensiv gyllengul nyans och en doft av rostade mandlar, honung, kvitten och inslag av hasselnötter och tropiska frukter. Detta strålande dessertvin har en raffinerad smaknyans med rund, koncentrerad och utsökt längd.

Vinet fungerar perfekt med starka och smakfulla ostar samt tillsammans med söta bakverk företrädesvis desserter som innehåller äpplen, mandel och nötter. Vinet är även väldigt gott som ett rent sällskapsvin eller som avec.

Storlek: 0,5L

Serveringstemperatur 16°C.

not rated 197,00 kr Lägg i varukorg
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”
Scagliola Piemonte Brachetto ”Petali di Rose”

Druva: brachetto d'Acqui 100%

(Detta vin produceras bara till december och är slutsålt innan mars.)

”Sweet wine, fresh, with a light scent of rose. A wine for sweet moments of light fun.”

Ett bubblande rosa dessertvin som är väldigt gott till bakverk och tårtor, milda ostar och frukt. Vinet har en doft av äppelros och är komplett, fylligt och väldigt harmoniskt med en lång och ihållande eftersmak.

Brachetto d’Acqui är även något av det godaste man kan servera till färska jordgubbar. Doppa jordgubbarna i choklad och det blir om möjligt ännu godare. Traditionellt serverade man Brachetto d’Acqui till rökt lax. Jordgubbar och rökt lax, låter som något vi är mer än väl bekanta med hemma i Sverige!

Serveringstemperatur 8-10°C.

5 av 5
145,00 kr Lägg i varukorg