Brunelli Amarone della Valpolicella DOC, 2011
Brunelli Amarone della Valpolicella DOC, 2011

Druva: Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 10%

Detta vin från familjedrivna vingården Brunelli har fått flera guldmedaljer i internationella provningar och är ett perfekt exempel på ett Amaronevin med otrolig mjukhet och som är tillverkat med största möjliga omsorg om druvorna i tillverkningsprocessen. Vinet är tillverkad i mycket begränsade mängder, med hjälp av en handgjord produktionsmetod som hållits oförändrad i decennier.

Vinet har en intensiv rubinröd färg och en söt fruktig doft med toner av röda vinbär, blåbär och körsbär samt en karakteristisk antydan av vanilj från eken. Vinet har en sensationell och elegant smak med en perfekt balans mellan syra och tanniner.

Ett vin som utan problem kan avnjutas utan mat, men är också perfekt tillsammans med grillat kött, vilträtter eller mogna ostar.

Serveringstemperatur 18°C, öppna gärna flaskan två timmar före servering.

not rated 375,00 kr Lägg i varukorg
Brunelli Recioto della Valpolicella DOC, 2013
Brunelli Recioto della Valpolicella DOC, 2013

Recioto della Valpolicella, ett traditionellt rött dessertvin från Valpolicella, som kommer från samma högklassiga producent som producerar det vita dessertvinet ReSol. Vinet har en djupt rubinröd färg och känns omedelbart igen på sin intensitet och eleganta smak. Vinet har inslag av violer, mogna körsbär, plommon och russin med en lätt mandelsmak på slutet.

Brunellis Recioto är inte alltför söt, vilket gör att den passar bra till både mogna ostar och söta desserter. Ett smakfullt och komplext dessertvin som går utmärkt att kombinera med mogna ostar, olika söta bakverk samt jordgubbar och andra vilda bär. En mycket bra avrundning till en middag.

Storlek: 0,5L

Serveringstemperatur 16°C

not rated 195,00 kr Lägg i varukorg
Brunelli ReSol, Passito Bianco
Brunelli ReSol, Passito Bianco

Druva: garganega 100%

Ett utsökt och mycket elegant vitt dessertvin från området San Pietro in Cariano i Valpolicella. En passito bianco med en intensiv gyllengul nyans och en doft av rostade mandlar, honung, kvitten och inslag av hasselnötter och tropiska frukter. Detta strålande dessertvin har en raffinerad smaknyans med rund, koncentrerad och utsökt längd.

Vinet fungerar perfekt med starka och smakfulla ostar samt tillsammans med söta bakverk företrädesvis desserter som innehåller äpplen, mandel och nötter. Vinet är även väldigt gott som ett rent sällskapsvin eller som avec.

Storlek: 0,5L

Serveringstemperatur 16°C.

not rated 197,00 kr Lägg i varukorg
David Sterza Corvina Veronese, 2014
David Sterza Corvina Veronese, 2014

Druva 100% corvina veronese

Ett fylligt vin som är framställt enbart på Corvinadruvan som är en av de mest tongivande
i Valpolicellas viner. Vinet har en rik och elegant smak och passar väldigt bra till vilt- och
kötträtter och lagrade ostar. Intressant med detta vin är den unika processen att använda
mer koncentrerade druvor och det passar därför även bra som ett trevligt sällskapsvin eller till lite sötare maträtter.

Det rekommenderas att detta vin öppnas och luftas (gärna i karaff) minst 1 timme före servering vid en temperatur av 18 °C.

5 av 5
174,00 kr Lägg i varukorg
Maraveja Grande, 2012
Maraveja Grande, 2012

Druva: 60% cabernet sauvignon, 40% merlot

Grande är en blend med druvorna cabernet sauvignon och merlot och kommer från fina bördiga jordar som består av vulkanisk lera, krita och kalksten.

Vinet har en härligt mörkröd färg och komplexa lager av dofter såväl som smaker av körsbär, russin, dammiga mineraler, tobak, lakrits och choklad som alla samlas i detta fylliga och sammetslena vin med djup koncentration. Långt och mjukt avslut med mogna mörka frukter.

Grande passar till alla kötträtter, både nötkött, lamm och vilt och gärna grillat nu när sommaren är på intåg. Vinet har en fantastisk bredd och passar bra till mat med både fett, sötma, syrlighet och hetta. Ett tips – prova även detta vin till en chokladdessert av något slag, gärna med mörk choklad. En mycket smakfull kombination.

 

Och tycker du om Amarone skall du absolut prova detta vin!

 

not rated 138,00 kr Lägg i varukorg
Prisvärt!
Monte Santoccio Amarone della Valpolicella Classico DOCG, 2011
Monte Santoccio Amarone della Valpolicella Classico DOCG, 2011

Druva: corvina 40%, corvinone 30%, rondinella 25%, molinara 5%.

På berget ovanför Fumane producerar den unge och omskrivne vinmakaren Nicola Ferrari en enastående Amarone. Vinet har en ren och traditionell doftpalett med härligt djup och komplexitet tillsammans med en elegant doft som uttrycker sig i en explosion av torkade plommon, körsbär och balsamico. Smaken är len och balanserad med mycket fruktighet och en imponerande struktur.

Denna Amarone står väl för sig själv som meditationsvin eller tillsammans med höstens och vinterns vilt, kraftigare köttgrytor, risotto och svamprätter, eller varför inte endast till en bit Parmigiano-Reggiano.

Serververingstemperatur: 18°C

Detta vin finns även i Systembolagets beställningssortiment (jmf pris 557 kr)

not rated 475,00 kr 415,00 kr Lägg i varukorg
Monte Santoccio Valpolicella Superiore DOC Ripasso, 2012
Monte Santoccio Valpolicella Superiore DOC Ripasso, 2012

Druva: corvina 40% corvinone 30%, rondinella 20%, molinara 10%

Denna fantastiska Ripasso har en djupt rubinröd färg med klar, intensiv och komplex doft av plommon och körsbär, släta tanniner och lång eftersmak.

Vinet passar till traditionella rätter som pastarätter, grillat kött, risotto, carpaccio, de flesta kötträtter samt smakrika och mogna ostar.

Serveringstemperatur 18°C

Detta vin finns även i Systembolagets beställningssortiment (jmf pris 251 kr).

5 av 5
189,00 kr Lägg i varukorg
Recchia Rosé Spumante Brut
Recchia Rosé Spumante Brut

Druva: molinara 100%

Ett utmärkt mousserande rosévin i en vackert ljusrosa färg som är väl balanserat, härligt friskt och fruktigt med blommiga dofter och jordgubbstoner. Vinet är mycket omtyckt som aperitif. Passar utmärkt till alla festliga tillfällen och högtider då du vill uppmärksamma något speciellt

Rekommenderad serveringstemperatur: ca 8°C.

not rated 105,00 kr Lägg i varukorg
Recchia, Valpoliciella DOC Classico Superiore, 2013
Recchia, Valpoliciella DOC Classico Superiore, 2013

Druva: 70% corvina veronese, 10% corvinone, 15% rondinella, 5% molinara

Vackert rubinrött med lätt skiftning av violett i kanten. Vinet har en härlig doft av röda bär och stenfrukt med rund, elegant, balanserad och harmoniskt fyllig smak med fina fattoner som dröjer sig kvar i gommen.

Vinet passar till de flesta pastarätter t ex med kyckling eller köttfärs. Vinet är även väldigt gott till bufféer som inkluderar ljust eller rött kött (ljummet eller kallskuret), eller till ugnsbakad lax med en krämig sås och tillsammans med t ex potatis-, bulgur- eller pastasallader.

Serveringstemperatur 18°C.

Just nu 115 kr/flaska vid köp av minst 6 flaskor

4 av 5
124,00 kr Lägg i varukorg
Recchia, Valpoliciella Ripasso Classico Superiore ”Le Muraie”, 2014
Recchia, Valpoliciella Ripasso Classico Superiore ”Le Muraie”, 2014

Druva: 75% corvina veronese, 10% corvinone, 10% rondinella, 5% oseleta

Vackert rubinröd med bra djup och en härlig karaktäristisk, intensiv doft av björnbär, kanel, rostat kaffe, lakrits, mörk choklad och toner av mint. Mycket stor, rund, elegant, balanserad, len och harmoniskt fyllig smak med fina fattoner som dröjer sig kvar i gommen.

Vinet passar till de flesta tyngre kötträtter och vilt, kryddigare lagrade ostar och givetvis med sin fina komplexitet även som ett vin att bara njuta som det är.

Alkoholhalt: 14,5%

Serveringstemperatur 18-20°C.

5 av 5
159,00 kr Lägg i varukorg
Salgari Amarone della Valpolicella Classico DOC Rabieto, 2008
Salgari Amarone della Valpolicella Classico DOC Rabieto, 2008

Druva: corvina, corvinone, rondinella och croatina

Salgaris Amarone Rabieto framställs av corvina, corvinone, rondinella och croatina druvor som kommer från det historiska Valpolicella. Vinet har en blommig, intensiv doft där fikon, kakao och vanilj framträder.

Den har en varm smak och mjuka tanniner, med en mycket trevlig final av körsbär. Perfekt i kombination med svamprisotto eller med rätter med lite mer sälta som söndagsstek, grillat eller bräserat nötkött eller lamm samt med lite mer kryddiga ostar.

Serveringstemperatur 18°C

5 av 5
289,00 kr Lägg i varukorg
Salgari Valpolicella Classico Superiore DOC, 2012
Salgari Valpolicella Classico Superiore DOC, 2012

Druva: majoritet corvina med mindre inblandning av rondinella, molinara och croatina

En härlig Valpolicella Classico som delvis produceras med druvor som fått lufttorka ca en månad.

Vackert rubinröd i färgen och en fruktig doft av röda blomster, röda bär och körsbär. Smaken är rund och med sina mjuka tanniner kommer detta vin bäst till sin rätt tillsammans med antipasti, pastarätter och lättare rätter med ljust kött.

Serveringstemperatur 18°C

not rated 118,00 kr Lägg i varukorg
Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010
Venturini Rosso Verona IGT Massimino, 2010

Ett vin som är uppkallat till minne efter grundaren av vinproducenten Venturini, som genom ett mycket målinriktat arbete skapat en exceptionell hög kvalitet på de viner som gården producerar.

Vinet kan sägas vara något av ett mellanting mellan Ripasso och Amarone. Det framställs av druvorna corvina, corvinone (75%) och rondinella (25%) som lagras på ekfat i 24 månader. Det är ett torrt, komplext och mycket fylligt vin med lång eftersmak. Vinet passar utmärkt till vilt, grillat kött, köttgrytor samt mogna ostar.

Serveringstemperatur 18°C.

5 av 5
178,00 kr Lägg i varukorg
Venturini Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2011
Venturini Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC, 2011

Druva: corvina 70%, rondinella 20 – 25% , molinara 5 – 10%

Familjen Venturinis passion för konsten att framställa vin i hjärtat av Valpolicella är lång. Deras kraftfulla ripasso ”Semonte Alto” är ett fylligt rödvin med en rik, koncentrerad smak och en intensiv och distinkt doft.

Det är ett utmärkt vin som tydligt framhäver smak och doft från en klassisk ripasso. Vinet har en härligt djupröd färg, doft av röda bär och en tydlig och kraftfull smak. Vinet passar utmärkt till grillat kött, köttgrytor, kraftigare pastarätter samt mogna ostar. Det är också ett vin väl lämpat för att kombinera med olika sorters medelhavsmat. För att uppskatta det fullt ut ska det serveras vid en temperatur på 18-20°C och kan med fördel luftas (gärna i karaff) ca en timme innan servering.

not rated 145,00 kr Lägg i varukorg